Om mig

Jeg hedder Anders Hjorth Nielsen, er 37 år gammel og bor nær Viborg i Midtjylland. Jeg er rytmisk pianist, korleder, studiemusiker, musikunderviser samt organist/kirkemusiker. Siden barnsben har jeg spillet og fået undervisning i klaver – først klassisk klaver og siden rytmisk.

Profilbillede

Herunder kan I læse lidt om de musikjobs og projekter, jeg er eller har været en del af. Siden år 2000 har jeg spillet til mange fester og receptioner mv. rundt om i landet – både for privatpersoner og for adskillige firmaer. Jeg kan rigtig godt lide at spille hyggeligt baggrunds-dinnermusik og evt. senere i festen give den gas med min dansetrio. Udover dinner- og dansespillejobs, har jeg også spillet en masse koncerter med bl.a. mine rytmiske kor samt forskellige dygtige musikere. Jeg har også lavet mange musikindslag f.eks. med min fantastiske sangerinde…

I 2011 blev jeg færdiguddannet på MGK (musikalsk grundkursus), der er et kursus for unge mennesker, som gerne vil gå musikvejen. Jeg gik på AM-linjen, som er en almen pædagogisk musiklinje. Her havde jeg både klaver og rytmisk korledelse som hovedfag. Udover dette har jeg fået undervisning i teori, hørelære, sammenspil, SSB (sang, spil og bevægelse) samt været på diverse workshops.
Også efter MGK har jeg taget en række musikkurser (midiprogrammering, sangteknik, korlederkursus mm.) samt et kursus i hvordan man laver speaks/præsentationer bl.a. til koncerter. Derudover har jeg været på kursus i salg, markedsføring og branding.

Til daglig er jeg organist/kirkemusiker samt kirke-/kulturmedarbejder i Karup Kirke samt i Kirkesalen på Flyvestation Karup. Det er et spændende job med mange udfordringer – bl.a. underviser jeg Karup Sangkor, laver musical med kirkens minikonfirmander samt musik med vores konfirmander.
Udover det er jeg ansat som koordinator for Sangkraft Viborg – formålet her er at få fællessangen ud i så mange sammenhænge som muligt.

Jeg underviser derudover tre rytmiske kor. Jeg elsker at arbejde med kor og opleve den glæde og energi, som koristerne hver især giver tilbage til mig…
– Cor Pulmonale er et blandet rytmisk kor, som især består af ansatte i Viborg Kommune og på Viborg Sygehus.
Sødal Happy Singers er et rytmisk kvindekor i Rødding.
– VoxBox er et rytmisk koncertkor for meget dygtige sangerinder i Viborg. Pavlina og jeg har sammen oprettet koret i 2013, og vi leder det sammen.
– Sing4Fun er et blandet rytmisk kor i Viborg, som jeg er pianist for.
Jeg er også arrangør og korleder for Love2Sing – Viborg Sangfestival. Siden 2015 har over 200 glade sangere mødtes nogle timer for at hylde kærligheden til det at synge sammen.
Derudover stod jeg i spidsen for det kor, der var samlet til Viborg Kommunes projekt “Himlen over Viborg” – hvor Viborg Domkirkes facade dannede ramme en 3D-animation, 130 koristers sang og lækkert musik. Virkelig en sanseoplevelse af de helt store.
Udover alt dette har jeg afholdt en række korworkshops bl.a. ved forskellige fester og i forkellige kirker.

I januar og februar 2013 var jeg på turne rundt i landet med Limfjordsteatret. Vi turnerede med teaterkoncerten “Det si’r sig selv” med nyfortolkninger af C.V. Jørgensens musik. Jeg har også været med til opsættelsen af to musicals på Viborg Teater – “En skærsommernats drøm” samt “Valhalla – balladen om Balder” henholdsvis i 2009 og 2011. Desuden var jeg med til at opføre musicalen “Elisabeth” i 2005.

Sammen med Jørgen Rosborg har jeg arrangeret flere støttekoncerter i Viborg.
– I 2011 til fordel for Viborg Krisecenter – et center for voldsramte kvinder og deres børn. Resultatet blev over 35.000 kr. og pengene gik til en lejeplads ved krisecenteret.
– I 2012 til fordel for Kirkens Korshærs varmestue i Viborg – et sted byens hjemløse og andre “skæve” eksistenser kan få en snak og et varmt måltid mad. Her var resultatet over 30.000 kr.
– I 2014 til fordel for Mødrehjælpen i Viborg med et resultat på over 26.000 – her gik pengene til årets julehjælp for enlige forsørgere og deres børn.
– I 2016 til fordel for Sted1 i Viborg, der er et tilbud for børn og unge mellem 13 og 19 år som bl.a. kommer fra familier med vold, alkohol- eller stofmisbrug. Resultatet blev på knap 55.000 kr og gav de unge mulighed for at komme på sommerlejr både i 2016 og i 2017.

Jeg elsker musik og er en meget nysgerrig musiker – derfor prøver jeg kræfter med mange forskellige stilarter og projekter. Læs mere i mit musiske CV ved at trykke her.

I december 2015 er følgende mini-portræt optaget af LTG Productions:


Facebook     Youtube     Mail

Kontakt METRUM for et uforpligtende tilbud:
(+45) 6169 3770
metrummusik@gmail.com