Om mig

Jeg hedder Anders Hjorth Nielsen, er 35 år gammel og bor nær Viborg i Midtjylland. Jeg er rytmisk pianist, korleder, studiemusiker, musikunderviser samt organist/kirkemusiker. Siden barnsben har jeg spillet og fået undervisning i klaver – først klassisk klaver og siden rytmisk.

Profilbillede

Herunder kan I læse lidt om de musikjobs og projekter, jeg er eller har været en del af. Siden år 2000 har jeg spillet til mange fester og receptioner mv. rundt om i landet – både for privatpersoner og for adskillige firmaer. Jeg kan rigtig godt lide at spille hyggeligt baggrunds-dinnermusik og evt. senere i festen give den gas med min dansetrio. Udover dinner- og dansespillejobs, har jeg også spillet en masse koncerter med bl.a. mine rytmiske kor samt forskellige dygtige musikere. Jeg har også lavet mange musikindslag f.eks. med min fantastiske sangerinde…

I 2011 blev jeg færdiguddannet på MGK (musikalsk grundkursus), der er et kursus for unge mennesker, som gerne vil gå musikvejen. Jeg gik på AM-linjen, som er en almen pædagogisk musiklinje. Her havde jeg både klaver og rytmisk korledelse som hovedfag. Udover dette har jeg fået undervisning i teori, hørelære, sammenspil, SSB (sang, spil og bevægelse) samt været på diverse workshops.
Også efter MGK har jeg taget en række musikkurser (midiprogrammering, sangteknik, korlederkursus mm.) samt et kursus i hvordan man laver speaks/præsentationer bl.a. til koncerter. Derudover har jeg været på kursus i salg, markedsføring og branding.

Til daglig er jeg organist/kirkemusiker samt kirke-/kulturmedarbejder i Karup Kirke samt i Kirkesalen på Flyvestation Karup. Det er et spændende job med mange udfordringer – bl.a. underviser jeg Karup Sangkor, laver musical med kirkens minikonfirmander samt musik med vores konfirmander.
Udover det er jeg ansat som musiklærer på Idrætshøjskolen i Viborg, hvor jeg bl.a. spiller til morgensamlinger, har sangtimer, kor, guitar-, ukulele- og klaverundervisning samt fødselsdagscafeer mv. Et job jeg er meget glad for – det er fantastisk at lære alle højskoleeleverne at kende og se den udvikling, de går igennem i løbet af deres ophold. Når de kommer, synger de ikke ret meget med fra Højskolesangbogen og DGI Sangbogen, men i løbet af det halve år de er der, kan de slet ikke få nok fællessang…

Jeg underviser derudover fire andre rytmiske kor. Jeg elsker at arbejde med kor og opleve den glæde og energi, som koristerne hver især giver tilbage til mig…
– Cor Pulmonale er et blandet rytmisk kor, som især består af ansatte i Viborg Kommune og på Viborg Sygehus.
Sødal Happy Singers er et rytmisk kvindekor i Rødding.
– Sing4Fun er et blandet rytmisk kor i Viborg. Her er jeg dirigent/kapelmester.
– VoxBox er et rytmisk koncertkor for meget dygtige sangerinder i Viborg. Pavlina og jeg har sammen oprettet koret i 2013, og vi leder det sammen.
Jeg er også arrangør og korleder for Love2Sing – Viborg Sangfestival. Siden 2015 har over 200 glade sangere mødtes nogle timer for at hylde kærligheden til det at synge sammen.
Derudover stod jeg i spidsen for det kor, der var samlet til Viborg Kommunes projekt “Himlen over Viborg” – hvor Viborg Domkirkes facade dannede ramme en 3D-animation, 130 koristers sang og lækkert musik. Virkelig en sanseoplevelse af de helt store.
Udover alt dette har jeg afholdt en række korworkshops bl.a. ved forskellige fester og i forkellige kirker.

I januar og februar 2013 var jeg på turne rundt i landet med Limfjordsteatret. Vi turnerede med teaterkoncerten “Det si’r sig selv” med nyfortolkninger af C.V. Jørgensens musik. Jeg har også været med til opsættelsen af to musicals på Viborg Teater – “En skærsommernats drøm” samt “Valhalla – balladen om Balder” henholdsvis i 2009 og 2011. Desuden var jeg med til at opføre musicalen “Elisabeth” i 2005.

Sammen med Jørgen Rosborg har jeg arrangeret flere støttekoncerter i Viborg.
– I 2011 til fordel for Viborg Krisecenter – et center for voldsramte kvinder og deres børn. Resultatet blev over 35.000 kr. og pengene gik til en lejeplads ved krisecenteret.
– I 2012 til fordel for Kirkens Korshærs varmestue i Viborg – et sted byens hjemløse og andre “skæve” eksistenser kan få en snak og et varmt måltid mad. Her var resultatet over 30.000 kr.
– I 2014 til fordel for Mødrehjælpen i Viborg med et resultat på over 26.000 – her gik pengene til årets julehjælp for enlige forsørgere og deres børn.
– I 2016 til fordel for Sted1 i Viborg, der er et tilbud for børn og unge mellem 13 og 19 år som bl.a. kommer fra familier med vold, alkohol- eller stofmisbrug. Resultatet blev på knap 55.000 kr og gav de unge mulighed for at komme på sommerlejr både i 2016 og i 2017.

Jeg elsker musik og er en meget nysgerrig musiker – derfor prøver jeg kræfter med mange forskellige stilarter og projekter. Læs mere i mit musiske CV ved at trykke her.

I december 2015 er følgende mini-portræt optaget af LTG Productions:


Facebook     Youtube     Mail

Kontakt METRUM for et uforpligtende tilbud:
(+45) 6169 3770
metrummusik@gmail.com